Stefan

HomeStefan

Het verhaal van Stefan

Wie bent u?

Ik ben Stefan. Ik ben in 2003 geboren in Teteringen. In het dagelijks leven ben ik IT Support Engineer bij een productiebedrijf. Ik hou van drummen, aan auto’s werken en wandelen.

Omschrijf uw leven voor uw bekering

Ik ben opgegroeid met een vader en moeder. Toen ik ongeveer 9 was zijn mijn ouders gaan scheiden en bleef ik met mijn zus en moeder in het huis in Teteringen wonen.

Ik ging altijd mee met de dingen maar er bleef altijd een bepaalde ontevredenheid in mijn denkwereld hangen. Ik was altijd zoekende naar de waarheid. Op school al was ik altijd erg geïnteresseerd tijdens de levensbeschouwing lessen omdat deze over geloof/religie gingen. Ondanks dat ik veel deed en veel vrienden had kon ik dit niet altijd waarderen, ondanks alles wat mij gegeven was bleef er een bepaalde leegte in mij. Ik ben uiteindelijk 3 jaar van mijn leven depressief geweest.

Hoe bent u in aanraking gekomen met het geloof?

Toen ik op de middelbare school zat, hadden we biologieles. Tijdens deze les werd uitgelegd hoe complex het menselijk lichaam en planten zijn. Toen kreeg ik plots een openbaring dat het geen toeval kan zijn omdat alles zo goed op elkaar afgestemd is.

Rond diezelfde tijd kreeg ik te horen van mijn vader dat God hem had genezen. Hij was al jaren alcoholverslaafd en hij werd in de kliniek ‘s nachts wakker en bad naar God. God heeft hem instant bevrijd van zijn verslaving. Toen ik dit hoorde, was ik overtuigd dat er een God moest zijn.

Mijn vader is daarna naar de Evangelie gemeente de Deur Breda gegaan en vroeg mij na een tijdje mee, in de tussentijd had ik al wat bijbelstudies gedaan en werd enorm enthousiast dat er zo veel mensen waren die hetzelfde geloven.

Tijdens een One80 concert kreeg ik de overtuiging om Jezus in mijn hart te vragen en vergeving te vragen van mijn zonden(Bekering).

Na mijn bekering voelde ik een enorme vreugde, ik had eindelijk de God gevonden waar ik zo lang naar op zoek was. Alles waar ik vragen over had over het geloof werd duidelijk en het klopte. Die leegte die ik zo lang had ervaren werd gevuld en ik kreeg een echt doel in het leven. Ik zag het belang van het leven.

Waar bent u God het meest dankbaar voor?

Bevrijding van mijn depressie, ik ben ongeveer 3 jaar lang depressief geweest. Ik zag het echt niet meer zitten en toen koos ik voor God te leven, hij heeft me bevrijd van die depressie en ik mag mezelf een gelukkig mens noemen!

Bekijk andere getuigenissen

Onze livestream vertoont haperingen, problemen bij YouTube's servers. Excuses voor het ongemak!