Geschiedenis

HomeOnze kerkGeschiedenis
 

Evangelie Gemeente De Deur is een kerk in Breda én is net als alle andere fellowshipkerken begonnen met één echtpaar. Martin en Marlies Klok zijn vanuit De Deur Amersfoort, zoals wij dat noemen de Moederkerk uitgezonden om een kerk te beginnen in Breda.

In 1991 zijn zij gestart met het werk in hun woonkamer. Toen het aantal mensen groter werd moest er verhuisd worden. Een van de locaties van De Deur Breda was de Minister Nelissenstraat. De kerk bleef steeds verder doorgroeien.

Een niew gebouw: Teteringsedijk

Door de groei was het noodzakelijk om te verhuizen als kerk naar Teteringsedijk 89K, dit gebeurde in 2001. In deze periode werd De Deur Breda overgenomen door een nieuw echtpaar, Peter en Hanneke Majoor. Zij hebben voor zo’n 7 jaar in Breda een geweldige kerk voor God opgebouwd. Na de zeven jaar heeft God hen geroepen om een werk te doen als missionarissen in Truijlo, Peru.

De Deur Breda werd toen overgenomen door Johan en Margreet Houtman in 2005. Zij hebben op het werk van Peter en Hanneke Majoor voortgeborduurd. In 2008 nadat de kerk werd overgenomen werd het gebouw te krap voor het aantal mensen. Zo vond er weer een verhuizing plaats naar een nieuw gebouw op hetzelfde terrein, Teteringsdijk 87B. Dit alles was een zichtbare bevestiging van Gods werk in Breda.

Verhuist naar Hoge Schouw 3

Familie Houtman bleef een aantal jaren in Breda voordat zij Gods roeping verder gingen uitwerken in hun bediening. In 2011 kwamen Pastor Chris Entong met zijn gezin naar de Breda kerk. Pastor Entong had een sterke focus op het maken van discipelen en wereldevangelisatie.

In 2017 werd de kerk weer overgenomen door Pastor Johan Houtman. Pastor Entong moest om medische redenen zijn bediening als Pastor van de Breda kerk neerleggen, en verhuisde met zijn gezin naar Zwolle. In 2018 is de kerk weer verhuisd naar een nieuw pand aan de Hoge Schouw 3 in Breda. God blijft daar een geweldig werk doen in de Breda kerk!

Nationaal- en internationaal werk vanuit de Breda kerk

Door de jaren heen zijn er verschillende werken uitgezonden vanuit de Breda kerk. Vandaag de dag hebben we pionier kerken in Bergen op Zoom, Capelle a/d IJssel, IJsselmonde, Zoetermeer, Roosendaal. En vier buitenlandse werken in Antwerpen (België), Cayenne (Frans Guyana), Medellin (Colombia) en Navi Mumbai (India).

Opwekkingsdiensten
Steve Bowman

Van 23 t/m 26 mei zijn er vijf opwekkingsdiensten met Steve Bowman.

Wil je God ervaren in je leven? Ben je op zoek naar hoop? Deze diensten bieden een kans op vernieuwing.

Gratis toegang.

Opwekkingsdiensten
Gil Cota

Van 10 t/m 14 april zijn er vijf opwekkingsdiensten met Gil Cota.

Wil je God ervaren in je leven? Ben je op zoek naar hoop? Deze diensten een kans op vernieuwing.

Gratis toegang.

Paaspraise 2024

Kom op 30 maart om 20:00 naar ons PaasPraise concert, waar we met muziek en een speciale paasdienst de opstanding van Jezus vieren. Ervaar samen de ware betekenis van Pasen.

Toegang is gratis, zorg dat je erbij bent!

Genezingsdiensten met Edwin Jonkhout

Overal ter wereld bidt hij voor mensen die doof, blind, verlamd, depressief, suïcidaal zijn en /of chronische pijn hebben. Deze mensen zijn bovennatuurlijk genezen door de kracht van Jezus Christus.

Heeft u genezing nodig? Kom dan langs!

Onze livestream vertoont haperingen, problemen bij YouTube's servers. Excuses voor het ongemak!