Kina

HomeKina

Het verhaal van Kina

Wie bent u?

Mijn naam is Kina, geboren en getogen in Zeeland. Ondertussen woon ik al een aantal jaren in Breda met mijn lieve man en twee kids.

Omschrijf uw leven voor uw bekering

Als kind ging ik iedere zondagochtend met mijn ouders mee naar een (Protestantse) kerk met een flinke dosis tegenzin. Ik geloofde op zich wel in God, maar ik had Hem nog nooit ervaren. “Waarom zou ik mij dan aan Zijn geboden houden? Dan beperk ik mijn leven terwijl Hij misschien niet eens bestaat.”

Dit was een gedachte die vaak door mijn hoofd heen spookte. Eigenlijk hoopte ik dat God niet zou bestaan, want ik had helemaal geen zekerheid dat ik naar de hemel zou gaan als ik kwam te sterven. Nadat mijn ouders uit elkaar gingen op mijn 15de, zijn we gestopt met naar de kerk gaan. Daarna raakte ik door de jaren heen steeds dieper betrokken in zonden en ruilde ik God in voor spiritualiteit/New Age.

Hoe bent u in aanraking gekomen met het geloof?

Ik ben op straat aangesproken door twee dames uit de Evangelie gemeente de Deur. Ze vertelden dat Jezus ook voor mij en mijn zonden aan het kruis gestorven was, en dat het mogelijk is om een persoonlijke relatie met God te hebben + zekerheid van eeuwig leven te krijgen. Dit raakte mij, want dit had ik in al mijn vroegere “kerk-jaren” nog nooit eerder gehoord.

Op mijn 20ste heb ik dan ook een keuze gemaakt om mijn leven aan God te geven. Eerst was ik nog sceptisch (nuchtere Zeeuw haha), maar door de diensten te volgen en veel vragen te stellen, voelde het echt alsof puzzelstukjes op z’n plek vielen.

Waar bent u God het meest dankbaar voor?

Voor heel veel dingen! Levensvragen werden beantwoord en na mijn bekering vond ik een innerlijke blijvende rust in Hem. Ik ben niet meer bang voor de toekomst! Dat ik Hem sindsdien ook werkelijk kan ervaren in mijn leven. Nu WEET ik, dat Hij echt bestaat want ik heb een persoonlijke relatie met Hem.

Ik ben ook dankbaar voor de kerk en alle nieuwe vriendschappen die hieruit ontstaan.
Ook heeft God mij gezegend met mijn man en kinderen, waar ik enorm dankbaar voor ben.
God heeft liefdevolle grenzen gesteld om ons te beschermen, niet om ons te pesten met een “saai leven”. Integendeel! Het leven met God is een waarlijk avontuur.

Bekijk andere getuigenissen

Onze livestream vertoont haperingen, problemen bij YouTube's servers. Excuses voor het ongemak!